Lancering Fietswerkplaats.nl

Persbericht Fietswerkplaats.nl

16 januari, Arnhem

REMA TIP TOP Nederland lanceert Fietswerkplaats.nl op FietsVak 2013 in AmsterdamRAI

Het nieuwe werkplaatsconcept Fietswerkplaats.nl is klaar om online te gaan. Tijdens de FietsVAK 2013 van 20 t/m 22 januari is de website voor het eerst live te zien en te gebruiken. Fietswerkplaats.nl is een uniek gegeven in de Nederlandse fietsmarkt en REMA TIP TOP levert hiermee als enige in de markt de complete inrichting voor de fietswerkplaats van nu! Op de SIMSON stand (08.215) worden aan de beursbezoekers de belangrijkste elementen getoond.

In tegenstelling tot veel webshops en andere aanbieders van losse componenten levert REMA TIP TOP met Fietswerkplaats.nl op interactieve wijze de gehele werkplaatsuitrusting. Van vloeren tot takels, werkbanken tot gereedschappen. Daarnaast biedt Fietswerkplaats.nl ook advies op maat en technische ondersteuning.

Met behulp van op maat gemaakte 3D tekeningen biedt Fietswerkplaats.nl haar klanten inzicht in de economische voordelen en innovatieve mogelijkheden van de nieuwste producten in hun werkplaats. Op deze manier helpt Fietswerkplaats.nl om het hoogste rendement uit de werkplaats te halen.

Krachtenbundeling

Fietswerkplaats.nl is een door REMA TIP TOP Nederland en Kruitbosch Cycle Universe, gezamenlijk ontwikkeld werkplaatsconcept. De twee bedrijven bundelden hun krachten. Jarenlange expertise en groot enthousiasme mondde uit in een concept dat in oktober 2012 op de KCU Bike Event voor het eerst werd geïntroduceerd.

Binnen het werkplaatsconcept wordt met diverse bekende merken en bedrijven samengewerkt, waaronder; SIMSON werkbanken, Whispair en Airpress compressoren en NVT Benelux voor werkplaats- en winkelvloeren.

Salesmanager Henk Barten van SIMSON heeft er zin in: “Ik heb er alle vertrouwen in dat Fietswerkplaats.nl in samenwerking met Kruitbosch Cycle Universe een groot succes zal worden“. Ook Edwin van Maanen, Manager Retailconcepten van Kruitbosch Cycle Universe ziet enorme kansen. “Met het invullen van een goed renderende werkplaats zijn we compleet als totaalaanbieder voor onze klanten en kunnen we ze nu geheel ontzorgen in de bedrijfsvoering. Fietswerkplaats.nl is daarbij een zeer welkome uitbreiding.”

Succesvolle pilot

Voordat de website online gaat heeft Fietswerkplaats.nl al een pilot store bij de BikeShopUrk op Urk mogen inrichten, compleet naar de huidige arbotechnische normen en eisen binnen de branche. De eigenaren Klaas Weerstand, Frans Kramer en Jan van Slooten van BikeShopUrk zijn blij met de nieuw ingerichte werkplaats. “Wij zijn er heel trots op. Een overzichtelijke, strak ingerichte werkplaats met sterk, duurzaam materiaal.”

Spannende dagen

Het worden spannende dagen voor Fietswerkplaats.nl. Naast de presentatie op de FietsVAK wacht de spannende ontknoping van de Fiets Innovatie Award 2013 tijdens de beursopening. Hierin wordt Fietswerkplaats.nl vertegenwoordigd door de onlangs genomineerde Ergo Automate werkbank.

De website is vanaf 20 januari 2013 te vinden op www.fietswerkplaats.nl

 

SIMSON biedt een compleet programma fietsonderdelen en -accessoires.

SIMSON is onderdeel van REMA TIP TOP, een wereldwijd actieve organisatie die staat voor topkwaliteit en geweldige service. State of the art technologieën en innovaties zorgen ervoor dat klanten up to date blijven en regelmatig terugkomen om al het nieuws te ervaren. Het internationale verkoop -en service netwerk staat garant voor een breed scala aan producten en diensten en zorgt voor een maximale klantgerichtheid.

Kruitbosch Cycle Universe is totaalleverancier voor de tweewielerspecialist in Nederland en België. Naast een ruim en uitgebalanceerd assortiment in onderdelen en accessoires, bedienen zij klanten met een uitgebreid programma fietsen. Ook helpen zij bij het inrichten van de winkel met schappenplannen voor onderdelen en accessoires en bieden daarbij verkoopondersteunende informatie. Leveringsbetrouwbaarheid, klantgerichtheid, bestelgemak en het inspelen op ontwikkelingen en trends in de markt zijn hierbij de belangrijke speerpunten.